Kanserden koruyan mucizevi bir besin yok ama bazı gıdaların doğru miktarda ve doğru şekilde tüketilmesi hastalıktan korunmada yararlı olabiliyor. Diyetisyen Emre Uzun'a göre bu gıdalardan biri de kuşkonmaz püresi.
Kuşkonmaz püresinin hem kanserden korunmada yararlı olduğunu hem de vücut direncini
arttırdığını belirten Diyetisyen Emre Uzun,
“Bu lezzetli ve sağlıklı tarifle hazırlayacağınız püreyi sofranızdan eksik etmeyin,
çünkü pürenin hazırlanmasında kullanılan her malzemenin tek tek kansere karşı
koruyucu özelliği bulunuyor” diyor.
"Bu, kişiye özel bir tarif ve bir öneridir. Biz kanserle savaştığı bilinen
besinleri farklı bir tarifle bir araya getiriyoruz" diyen Diyetisyen
Uzun’un kuşkonmaz püresi tarifi şöyle:
KUŞKONMAZ PÜRESİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
2 su bardağı doğranmış koşkonmaz,
1 su bardağı su,
1 çay kaşığı deniz tuzu,
1/4 çay kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı,
1 yemek kaşığı saf tereyağı.
Hazırlanışı:
Önce suyu tencerede kaynatın. İsterseniz su yerine kemik suyu da
kullanabilirsiniz. Kuşkonmazların alt tarafından 2 santim kesin ve suyun içinde
haşlayın. Suyu süzün ve kuşkonmazın soğumasını bekleyin. Daha sonra haşlanmış kuşkonmazları
patates püresi kıvamına gelene kadar ezin. İsteğe bağlı olarak kuşkonmazları
ezerken deniz tuzu, karabiber, Hindistan cevizi yağı ve tereyağını da ekleyin.
Püreniz hazır.
Zeytinyağlı Enginar Dolması
E-Postanız Görünmeyecektir.*
Yorum Yok