media

Dünyanın en faydalı meyvesi hangisi?

Ben hiç düşünmeden “zeytin” derim. Zeytinin kendisi de, yağı da, yağını çıkardıktan sonra geriye kalan posası da sağlık kaynıyor. Yağı son derece güvenli ve sağlıklı bir yağ. Ayrıca her zeytin tanesi vitamin ve mineral mucizesi. B vitaminlerinin hemen hepsi, ayrıca A vitamini öncüsü betakaroten, E ve K vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır, selenyum dolu.

İçindeki antioksidan polifenoller lütein ve diğer flavanoidler ise zeytinin sanki bonusu gibi. Zeytinin içinde ağrı kesici maddelerin bile olduğu biliniyor. Kısacası en sağlıklı meyveler listesinin en başına zeytini yazmak lazım.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

   


   

Siyah Zeytin Tutkunlarına Özel, Etli ve Benzersiz Bir Lezzet

Kasım sonu ve aralık ayında toplanan zeytinlerden yapılır. Çekirdeği kahverengidir.

Tatlanan zeytinler paketlenirken az miktarda sirke ve mısırözü yağıdan oluşan sosu eklenir. Koruyucu ve tatlandırıcı kullanılmadan doğal hali ile paketlenmiştir.

Hava almayan ambalajında satın alarak uzun süre güvenle saklayabilirsiniz.

Koruyucu ve tatlandırıcı kullanılmadan doğal yöntemlerle ve hijyenik paketlenen zeytinlerdir. Zeytinler kendi tadında su içerisinde zamanla olgunlaşmaktadır. Çekirdeği kahverengi, yapısı etlidir, tadı zeytinin saf acısını barındırır. Suyu tazelenerek acımsı tadı hafifletilir. Zeytinin en doğal halidir.

Kahvaltılarınızda, atıştırmalık olarak ara öğünlerinizde, çorbaların ve yemeklerinizin yanında garnitür olarak gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Üzerine zeytinyağı ve kekik gibi baharatlar dökülerek servis edilebilir.

Tuzlu gelirse , zeytinler 2 – 3 dk suda bekletilerek tuzu kısmen azaltılabilir.

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

  • Oct 27, 2017
  • Kategori: Blog
  • Yorumlar: 0
Benzer Ürünler
Yorumlar: 0

Yorum Yok

Yorum Bırak

E-Postanız Görünmeyecektir.*

Image
Image
Image